DIY
Jätä kommentti

Hauska neulevalaisin

Ennen joulua askartelimme lasten kanssa vanhan neulepuseron hihoista lämmittimiä juomalaseille. Nyt päätin kokeilla mitä loppuneuleesta saisi tehtyä. Olen nähnyt blogeissa ja lehdissä ihania kudottuja varjostimia, joista mieleeni tuli, että voisin kokeilla tehdä tästä vanhasta neuleesta jotain samanlaista.

Tähän nopeasti valmistuvaan valaisimeen tarvitset vanhan varjostimen, neulepuseron, neulelankaa, virkkuukoukun, sakset, kuminauhaa ja hakaneulan sekä valaisimen jalan.

  1. Leikkaa neuleesta hihat pois ja sulje hihaaukot virkkaamalla neulelangalla niiden reunat yhteen. Tässä varjostimessa jätin virkatun sauman sisäpuolelle.
  2. Sovita neuletta varjostimen päälle ja tarvittaessa lyhennä toisesta päästä. Tähän varjostimeen laitoin puseron kaula-aukon alas, helman ylös ja lyhensin helmaa. Virkkaa leikattuun reunaan yksi kerros, jottei se purkaannu.
  3. Pujottele kuminauha hakaneulan avulla virkatun reunan ja neuleen rajaan. Pujota neule varjostimen päälle ja asettele se sopivaksi. Kiristä kuminauha ja solmi sen päät. Muista jättää kuitenkin riittävän suuri ilma-aukko, ettei varjostin kuumene liikaa.

Virkkasin reunat näin:

  1. Tein aloitussilmukan neulelankaan ja pujotin virkkuukoukun silmukan läpi.
  2. Vein koukun neuleen ensimmäisen ehjän silmukan läpi, hihan aukkojen kohdalla kummankin kerroksen ensimmäisen silmukan läpi yhtä aikaa, ja toin langan neuleen läpi takaisin.
  3. Nyt koukulla oli siis kaksi silmukkaa. Hain langan silmukoiden läpi vielä kerran, jolloin koukulle jäi taas vain yksi silmukka.
  4. Jatkoin tällä tavalla yhden kerroksen ja päättelin langan lopuksi solmimalla.

 

Tältä valmis valaisin näyttää ilman valoa ja valon kanssa.

dsc_0317

This entry was posted in: DIY

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.