Porkkana-appelsiinikeittoa

Arkiruoka valmistuu helposti, mutta sen pitää kuitenkin olla hyvää ja terveellistä. Meillä lähes kaikki ruoka tehdään itse ja arkena melko edullisista raaka-aineista. Kätevintä on tietenkin valmistaa kerralla ruokaa useammaksi päiväksi.

Usein käy kuitenkin niin, että varsinkin lapsia kyllästyttää syödä samaa päivästä toiseen.  En kuitenkaan yleensä heitä kaappiin jääneitä tähteitä pois, vaan yritän hyödyntää ne jossain muodossa.

Talvella on edullista käyttää juureksia ruuissa. Porkkanat ovat helpoin ja varmasti monille lapsillekin maistuva vaihtoehto. Meillä teini inhoaa lähes kaikkia kasviksia, silti yritän sitkeästi ujuttaa niitä kaikkiin ruokiimme. Porkkanakin maistuu hänen mielestään liian makealle etenkin sosekeitoissa. Niinpä lisäsin porkkanakeiton joukkoon feta-jogurttia ja maistuipa keitto teinillekin!

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 kpl appelsiinejä
  • vettä
  • 1 tl suolaa

Kuori ja pilko porkkanat. Pese appelsiinit ja halkaise ne. Keitä porkkanoita ja appelsiinejä suolalla maustetussa vedessä kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Poista appelsiinit ja soseuta porkkanat.

Ohjetta on helppo muuttaa lisäämällä keittoon tuoretta raastettua inkivääriä ja korvaamalla jogurtti vaikkapa tuoreesta korianterista valmistetulla pestolla.