arkiruoka, ruoka
Jätä kommentti

Lisää kasviksia!

Letut ja vohvelit ovat edullista arkiruokaa. Vohveleiden sekaan voi lisätä melkeinpä mitä vain kasviksia (kuten raasteena kaalia, perunaa ja erilaisia juureksia, pinaattia, herneitä ja maissia), mutta nämä porkkana- ja kesäkurpitsavohvelit ovat meidän suosikkejamme.

Tämän ohjeen voi helposti muuttaa gluteenittomaksi korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Maidon tilalla voi käyttää myös jotain kasvismaitoa, vaikkapa mantelimaitoa, ja voin voi korvata esimerkiksi kookosöljyllä. Jos ei halua käyttää kananmuniakaan, voi taikinan sekaan soseuttaa banaaneja (yksi banaani vastaa noin yhtä kananmunaa). 

Vohvelit voi tarjota puolukoiden tai puolukkahillon kanssa, mutta muut marjatkin sopivat hyvin. Olemme päivällisellä syöneet vohveleita myös ruokaisamman salaatin kanssa.

Porkkana-kesäkurpitsavohvelit

  • 8 keskikokoista porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 5 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl jauhoja
  • 1 tl suolaa
  • voita

Sekoita kulhossa maito ja kananmunat, lisää jauhot ja mausta suolalla. Pese ja kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Pese ja raasta myös kesäkurpitsa porkkanoiden joukkoon. Sekoita raasteet taikinaan ja lisää tarvittaessa jauhoja, sillä taikina saa olla melko paksua. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Paista voissa vohveliraudalla tai pienellä lettupannulla.

Tarjoa vohvelit vaikkapa raejuuston ja mustaherukoiden kanssa.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.