DIY
Comments 2

Vanhojen kirjojen uusi elämä

Meillä on muutto edessä tänä keväänä ja olenkin jo aloittanut kaappien siivouksen. Lähes kahdeksan vuotta olemme nykyisessä kodissamme asuneet ja jonkin verran on kaikenlaista tavaraa ehtinyt kerääntyä, vaikken mikään hamstraaja olekaan. Kirjoista kuitenkin pidän. Tosin en niinkään lukemisesta kuin itse kirjoista. Viime viikolla aloitin sitten kirjakaapin tyhjennyksen. Mielestäni oli aika luopua niistä opuksista, joita ei ole kahdeksaan vuoteen edes selailtu.

Kaksi suurta Ikean kassia tuli täyteen hetkessä vanhoista tieto- ja ruokakirjoista, joista aika oli auttamattomasti ajanut ohi. Mietin mihin vanhoja kirjoja voisi sitten viedä ja pitkän etsinnän tuloksena on kyllä ikävä todeta, ettei niitä kukaan halua. Löysin yrityksen, joka olisi maksua vastaan hoitanut puolestani kirjat kierrätykseen. Tämä on tietysti hyvä idea, sillä kirjojahan ei taloyhtiön jäteastiaankaan saa laittaa… Laatikollinen kirjoja olisi maksanut kotoa noudettuna 59 euroa, joten sekin tuntui aika kalliilta tässä tapauksessa. Sitten aloin miettiä, että ja löysinkin tällaisen yöpöytäidean, jota sitten päätin kokeilla.

Pikkupöytään tarvitaan:

  • Kirjoja (mahdollisimman suuria)
  • Askartelu- tai puuliimaa
  • Ruuveja ja ruuvimeisselin/ ruuvivääntimen
  • Maalia ja pensselin

Ensin kasasin kirjat haluamaani pinoon. Kirjapinosta tulee aika painava, joten jaoin pinon neljään osaan, jotta sitä olisi helpompi käsitellä. Liimasin kirjat toisiinsa runsaalla liimalla ja jätin ne kuivumaan yön yli. Seuraavana päivänä kasasin pinon liittämällä nämä neljä osaa toisiinsa, yksi pino kerrallaan, liimaamalla ja muutamilla pitkillä ruuveilla.

img_0693img_0692

Alun perin olin ajatellut maalata pöydän valkoiseksi, mutta en halunnut tuhlata kovin suuria summia maaliin. Kiertelin rautakauppoja ja löysinkin edullisen maalin hyllyltä, jossa myydään kaupan virhevärisekoituksia. Tällä maalilla sitten maalasin pöydän kahteen kertaan. Annoin maalin kuivua maalauskertojen välissä yön yli, jolloin pidin myös painoa pinon päällä, että sivut liimautuisivat kunnolla toisiinsa.

Pöydästä tuli painava ja aika tukevan oloinen, joten katsotaan löytääkö se paikkansa uudesta kodistamme.

img_0694

This entry was posted in: DIY

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.