koti, sisustus
Jätä kommentti

Kevään sisustusideoita, osa 1

Vihreä on tämän kevään uusi musta. Vihreän eri sävyt näkyvät niin ruuassa, muodissa kuin sisustuksessakin. Myös viherkasvivillitys käy kuumana ja suomalaiset ikkunalaudat ovat täyttyneet huonekasveista ja hyötykasvien taimista.

 

pantone-varit-1

Suomessa vihreä sisustusvärinä on kuitenkin vähän erikoisempi vaihtoehto. Rakastamme harmaata sen kaikissa 50 miljoonassa eri sävyssä, joita mielellämme yhdistämme vaikkapa siihen turvalliseen valkoiseen. Joskus itsekin päädyn ostamaan jotain hurjaa kuten viimeisimpänä sinisävyisen suurikuvioisen maton. Pitkään en kuitenkaan ole jaksanut värejä kotonani katsella, kuten en myöskään kuvioita. Parempi siis pitää ostokset edullisina, jos ennuste on lyhytikäisyys.

Meidän perheellämme on muutto uuteen kotiin edessä kevään aikana. Olen piirrellyt pohjakuvia ja sijoitellut huonekaluja paikoilleen mielessäni moneen otteeseen, vaikka tulevasta kodista ei vielä varmuutta olekaan. Olen kerännyt sisustusideoita Pinterestiin, jota nyt selailtuani huomasin, että värivalintani ovat tosiaan aika neutraaleja. Uskaltaisinkohan kuitenkin kokeilla jotain väriä uuteen kotiin?

Pantone värijärjestelmä julkaisee ennusteita trendiväreistä ja syksyllä vuoden 2017 värit näyttivät tältä. Mukana on paljon kivoja värejä, joita haluaisin kokeilla. Tein tähän vähän suunnitelmia, miten värejä voisi yhdistellä. Vuoden 2017 väriksi valittua Greeneryäkin voisi olla siellä täällä, se on niin kaunis ja raikas väri!

variyhdistelmat

En taida kuitenkaan maalailla seiniä vihreäksi, vaan pysyn valkoisessa, sillä Suomen talvi on niin pimeä ja pitkä, että kaikki valo on syytä hyödyntää. Vihreää saa kotiin tietenkin kasveilla ja vaikkapa tauluilla ja koristetyynyillä. Onneksi olohuoneessa tumman harmaa sohvamme toimii hyvin melkeinpä kaikkien värien kanssa. Edullisestikin voi siis omaa kotiaan trendien mukaan päivittää, jos ei ole mahdollista tehdä remonttia tai kalusteita alkaa uusimaan.

Kivoja sisustusideoita ei ole vaikea löytää, enemmänkin ongelma on runsaudenpula. Valinnan varaa on niin paljon! Jos oma näkemys siitä mitä haluaa ei ole kovin selkeä, voi valinta olla vaikeaa. Olen huomannut, että monet haluavat kotiinsa vähän kaikenlaista ja erityisesti monenlaisia sisustusesineitä, ja silloin mielestäni koti voi näyttää helposti vähän sisustuskaupalta. Etsin sisustusinspiraatiota vaikkapa lehdistä, joista suosikkejani ovat Living etc., Sköna Hem ja Elle Decoration. Paljon ideoita löytyy tietenkin blogeista, mutta myös nettikauppojen sivuilta. Mielestäni yksi parhaista on tällä hetkellä Ellos, josta olen myös löytänyt esimerkiksi kivoja mattoja hyvillä alennuksilla.

Keräsin tähän vielä muutamia ideoita kuinka näitä kauden värejä voisi käyttää sisustuksessa. Jutun toisessa osassa nämä ideat ehkä jo toteutuvat uudessa kodissamme!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.