matkat
Jätä kommentti

Kesäretkellä ulkoluodolla

Lämmin heinäkuun päivä ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Tämä on se päivä, kun lähdemme veneretkelle ulkoluodolle.

Luodot ovat alkukesällä lintujen yksityisaluetta, mutta näin loppukesällä niille uskaltaa jo rantautua, sillä lintujen pesintä on ohi. Viereisellä luodolla asustaa ruokkiyhdyskunta. Nuo pingviiniä muistuttavat linnut ovat melko hupaisan näköisiä lentäessään luotomme yli, koska niiden lentotaitoa ei voi kehua. Ruokit ovatkin kuulemma taitavia sukeltajia ja kalastajia.

Vaikka karuilla luodoilla ei kasvakaan puita, on jokainen kivenkolo täynnä kasveja. Kukkivat kasvit värittävät luodon, tunnistan niistä keltamaksaruohon, rantakukan, ruoholaukan ja rantatädykkeen, mutta kaikki kasvien nimet eivät enää tule mieleen.

Viime kesänä merivesi ei ollut lämmintä, joten edes lapset eivät innostuneet uimaan. Nopeat kastautumiset riittivät! Edellisenä vuonna retkellämme aikuisetkin uivat. Tällaisella luodolla uimaan on helppo mennä, mutta takaisin pääsy voi olla hankalaa, kun kallion reunat ovat liukkaat ja jyrkät. Onneksi luodolla ei ole yleisöä näkemässä näitä tyylikkäitä rantautumisia, joutsenia ja ruokkeja lukuunottamatta tietenkin.

Päivä merellä on jäänyt mieleen ja onneksi sitä voi muistella tulevan talven pimeinä iltoina.

 

 

 

 

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

This entry was posted in: matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.