koti, sisustus
Jätä kommentti

Mitä tänä jouluna syödään ja miltä koti näyttää

7

Leivonnaisia ei enää välttämättä haluta joulupöytään, vaan monesti erilaiset juustot ovat korvanneet perinteiset makeat jälkiruuat. Juustot tarjoillaan pähkinöiden, hillojen, hedelmien ja erilaisten siirappien ja hunajan kanssa.

8

Leivonnassa tänä jouluna näkyy paljon erilaisia kakkuja. Erityisesti valkoisia kerros- ja täytekakkuja. Myös traditionaaliset joululeivonnaiset ovat jälleen trendikkäitä, kuten englantilaiset mince pies-hedelmäpiiraat, ranskalainen La bûche de Noël eli suklaakääretorttu ”jouluhalko” ja suomalainen käpykakku.

9

Vihdoinkin joulupöytään aletaan valmistaa kunnollisia vaihtoehtoja kasvissyöjille. Anna Jonesin piirakka selleristä ja makeasta valkosipulista, erilaiset vihannesröstit ja pähkinäpaistokset ovat esimerkkejä kasvisruuista, jotka valmistuvat aidoista raaka-aineista ja maistuvat aivan varmasti myös lihansyöjille olematta lainkaan lihankorvikkeita kuten vaikkapa seitankinkku.

10

Vähemmän mutta parempaa ajatuksella kinkun ja kalkkunan tilalle valmistetaan erilaisia riistaeläimiä. Mutta miksi Suomesta on nykyään niin vaikea saada jänistä?

11

23

Tumman sävyt ja luonnosta haetut elementit, kuten oksat, havut ja kävyt, ovat tämän joulu pohjoismainen trendi. Tehostevärinä on ripaus kultaa ja valkoista. Mattamustat metallit ja puu sekä erilaiset lasiesineet ovat yhä pelkistetyn tyylin perusta. Juurineen lasivaasiin veteen upotettu kuusentaimi on korvannut perinteikkään joulukuusen tänäkin jouluna monessa kodissa.

456

Tummat sävyt pimeään vuoden aikaamme yhdistettynä luovat omasta mielestäni melko synkän, mutta kieltämättä dramaattisenkin vaikutelman. Ehkäpä ensi vuonna voisimme jälleen nähdä enemmän raikkaita ja valoisia joulukoteja?

12

TallennaTallenna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.