Kurkumalla maustetut kikherneletut ja lämmin kasvistäyte

Nämä vegaaniset ja gluteenittomat ohukaiset syntyvät käyttämällä kikhernejauhoja.

Kikherneet kuuluvat Välimeren alueen ruokakulttuuriin ja niitä on käytetty myös Lähi-idässä ja Intiassa. Kikherneet sisältävät paljon proteiinia, ravintokuitua, rautaa ja folaatteja eli B-ryhmän vitamiineja.

Pavut sisältävät vahingollisia proteiineja, joten kikherneetkin on ennen käyttöä liotettava yön yli ja keitettävä sitten 45–75 min. Kätevä tapa on myös käyttää valmiiksi keitettyjä kikherneitä purkista tai tölkistä ajan ja vaivan säästämiseksi.

Kurkuma kuuluu inkiväärikasveihin. Sen juuri kuivataan ja jauhetaan, jolloin tuloksena on voimakas keltainen jauhe. Tätä jauhetta käytetään mausteena ja jopa lääkeaineena tulehduksia vähentävän vaikutuksensa vuoksi. Kurkuman on myös todettu vähentävän kaasun muodostusta suolistossa, joten se sopii hyvin maustamaan kikherneohukaisia.

Nämä vegaaniset ja gluteenittomat ohukaiset syntyvät käyttämällä kikhernejauhoja. Voit paistaa ohukaiset kookosöljyssä tai vaikka voissa, jolloin ne eivät tosin ole enää vegaanisia.

Kikherneohukaiset

 • 4 dl vettä
 • 2 dl kikhernejauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 1/2 rkl kurkumaa
 • kookosöljyä tai voita paistamiseen

Sekoita ainekset hyvin ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia ennen paistamista. Taikana saa olla melko ohutta, joten lisää tarvittaessa vettä. Paista keskilämmöllä ohuita pitsireunaisia lettuja.

Kasvistäyte

 • 1/2 nippu tuoretta vihreää parsaa pilkottuna
 • 1 tlk keitettyjä kikherneitä
 • 1 rasia tuoretta pinaattia
 • 250 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
 • suola
 • mustapippuri
 • kuivattu chili
 • öljyä paistamiseen

Lämmitä öljy ja lisää pilkotut parsat ja kikherneet, paista rapeiksi ja mausta. Lisää lopuksi pinaatti, anna se pehmetä hetki ja sitten vielä tomaatit. Täytä kikherneohukaiset kasviksilla ja tarjoa lisäksi avocadoa. Näiden ohukaisten lisukkeeksi sopivat fetajuustojogurtti ja korianteripesto.