Key lime-piirakka

Tämä piirakka on vegaaninen, sokeriton ja viljaton, muttei lainkaan mauton!

Leipominen on helppoa, eikä uunikaan tarvita. Valmistaminen onnistuu hyvin jo edellisenä päivänä, sillä piirakkaa säilytetään pakastimessa, näin koostumus ja mautkin tasaantuvat. Piirakka kannattaa myös leikata hieman kohmeisena, jolloin leikkaaminen on helpompaa ja piirakkapalat pysyvät siisteinä.

Pohja

 • 200 g mantelijauhetta
 • 50 g kookoshiutaleita
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 1 dl aitoa vaahterasiirappia
 • 1/2 tl suolaa
 • 0,5 dl kookosöljyä

Yhdistä ensin kuivat aineet ja lisää sitten nestemäiset. Sekoita kunnes taikina muuttuu kiinteäksi ja saat sen paineltua irtopohjaiseen piirakkavuokaan. Tarvittaessa lisää hieman öljyä. Laita piirakkapohja pakkaseen noin puoleksi tunniksi.

Täyte

 • 4 avocadoa
 • 1,5 dl kookosöljyä
 • 0,5 dl kookosmaitoa
 • 0,5 dl limen mehua
 • 1 limen raastettu kuori
 • 1 dl aitoa vaahterasiirappia

Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa ja tarkista maku, lisää tarvittaessa makeutta. Kaada täyte jäisen piirakkapohjan päälle ja pakasta vähintään tunti. Irrota piirakka jäisenä leikkuulaudalle, jossa se on helppo leikata annospaloihin. Tarjoile vaahdotetun kookoskerman kanssa.