Hannan päivän vaniljapavlova

Marenki jossain muodossa on kuulunut meidän perheen kesäperinteisiin aina Hannan päivän kunniaksi. Välillä on mökkiolosuhteissa ollut kaupan valmiit marengit kermavaahdon ja mustikoiden kanssa, välillä on leivottu jotain hienompaa. Tänä vuonna päätin tehdä pavlovan vaniljalla maustetusta marengista, kirsikoista ja kermavaahdosta.

Ohje:

  • 6 kpl valkuaisia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl viinietikkaa
  • 6 dl hienoa sokeria (tomusokeri käy myös)

Vaahdota valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka koko ajan sekoittaen. Lisää sokeri desi kerrallaan vaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka sekoittamista kunnes sokerikiteet ovat sulaneet.

Levitä marenki uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä yhden ison tai vaikkapa kuusi pienempää leivosta. Paina lastalla pieni kuoppa merenkikakkujen päälle. Paista marenkeja ensin 100 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia ja jatka sitten kuivattamista 60 asteisessa uunissa 1-2 tuntia marenkien koosta riippuen.

Kun marengit ovat jäähtyneet, vatkaa kerma vaahdoksi, poista kirsikoista kivet ja kasaa leivoksiksi.